Atletski klub, Novosti, Škola trčanja

Naši najspremniji članovi Škole trčanja savladali svoju prvu utrku

Naši “školarci” odtrčali svoju prvu utrku na 5 kilometara, Željka treća na polumaratonu, Andreja također treća na utrci B2B trail, Nikola Špoljar prvi na Bantrailu,….

 U subotu 14.04.2018. je u Zagrebu održana utrka “Savski Hendrix polumaraton 2018” na kojoj su nastupili članovi naše škole trčanja u sklopu utrke na 5km. Najbolji je bio šesnaestogodišnji Martin Lončarić koji je stazu pretrčao za 20:09, čime se plasirao na odlično 6. mjesto u ukupnom poretku utrke. Za nešto više od tri minute nakon Martina, u cilj je ušao Krešo Lončarić u vremenu 23:17. Od naših djevojaka, prva u cilj ušla je Nera Ivančić u vremenu 29:27, pa Andreja Šagud u vremenu od 29:51, a Ana Mikulec dotrčala je u cilj za 31:42 i time zaključila nastup naših školaraca.

 Naša Željka Gašparić nastupila je na polumaratonskoj dionici iste utrke i osvojila je 3. mjesto u ženskoj konkurenciji s vremenom od 1:41:07. Ovo je ujedno prvi povijesni rezultat i postolje za Klub jedne od ženskih predstavnica.

 Na istoj dionici u muškoj konkurenciji nastupio je i Ivica Gašparić koji se plasirao na 15. mjesto s vremenom od 1:33:10.

Cijelu galeriju s utrke možete pogledati na našoj Facebook stranici.

 

Andreja Grabrovečki istog dana nastupala je za bolnicu Kbc Sestre Milosrdnice na utrci “B2B trail 2018” koja se održavala na otoku Krku. Andreja je nastupila na najduljoj i najzahtjevnijoj stazi od 15 km i utrku je završila u vremenu 2:20:32, čime se plasirala na 3. mjesto u ženskoj konkurenciji.

 U subotu je i u Zaprešiću održan 1. Bantrail. Na najzahtjevnijoj stazi dužine 25 km, imali smo tri muška predstavnika. Nikola Špoljar je stazu pretrčao u vremenu od 2:09:46 i zauzeo 1. mjesto, Siniša Roginić  je zauzeo 26. mjesto i Sven Šemovčan koji je zauzeo 31. mjesto u poretku muškaraca. Od ženskih predstavnica imali smo tri predstavnice na stazi dužine 15 km. Maja Vančina je zauzela 3. mjesto  u ženskoj konkurenciji, Jelena Miličević 6. mjesto, a Slađana Ovčarić 29. mjesto.

 

Čestitamo svim članovima na njihovim nastupima, a posebno našim školarcima koji su svojom prvom utrkom zakoračili u trkački svijet!