Atletska škola, Atletski klub, Novosti

Državne medalje za AK Zabok na atletskoj stazi i u planinskom trčanju

U Čakovcu je 04. i 05. 07. 2020. održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske na 10000 m i PH za mlađe juniorke i juniore.

U konkurenciji najboljih hrvatskih dugoprugaša, Kristijan Sušilović ruši osobni i klupski rekord koji sada iznosi 31´40˝, što mu je bilo dovoljno za 3. mjesto i prvu državnu medalju za AK Zabok na atletskoj stazi. Do medalje je došao nakon zanimljive utrke gdje je na početku bio u vodećoj grupi, na sredini utrke pao je na šestu poziciju, da bi na kraju, nakon izravne borbe u završnici s Dorianom Miškulinom iz AK Svetice uspio osvojiti 3. mjesto. Ispred njega bili su Petar Bratulić iz AK Agram (2. mjesto, 30´17˝) i Dino Bošnjak iz AK Velika Gorica (1. mjesto, 30´17˝).

Ostali članovi našeg tima su gotovo svi popravili svoje osobne rekorde u ovoj disciplini, a nekima je to bila i prva utrka na tartanskoj podlozi.

Marko Gorički osvaja 9. mjesto (33´44˝- osobni rekord), Alen Čretni 11. mjesto (34´01˝ – osobni rekord), Domagoj Buzjak 12. mjesto (35´01˝ – osobni rekord), Damir Hršak 13. mjesto (35´32˝).

Na državnom prvenstvu za mlađe juniore, Ivan Škrinjar nastupio je u dvije discipline. Na 1500 m osvaja 13. mjesto (4´58´78´´´- osobni rekord), dok je na 3000 m bio je 7. s rezultatom 11´45´.

Rezultati: https://www.has.hr/index.php/vijesti/3263-dino-bosnjak-i-matea-parlov-kostro-seniorski-prvaci-hrvatske-na-10000-m

 

LIMAČI AK ZABOK PLASIRALI SE U FINALE „ERSTE PLAVE LIGE“!!!

U subotu 11.07.2020., na SRC Mladost u Čakovcu održano je kvalifikacijsko kolo „Erste plave lige“ koje se istovremeno odvijalo u još sedam hrvatskih gradova; Makarskoj, Zadru, Rijeci, Puli, Osijeku, Vukovaru i Kninu. Atletska liga namijenjena je svim učenicama i učenicima od 3. do 6. razreda osnovnih škola u Hrvatskoj, u svrhu razvoja sportskog duha i popularizacije „kraljice sportova“, a organizira ju Erste&Steiermarkische bank d.d.
Po dvoje najboljih u svakoj disciplini na regionalnom natjecanju, kvalificiraju u finale natjecanja koje se održava u sklopu najvažnijeg atletskog mitinga u Hrvatskoj, Hanžekovićevog memorijala. Tamo će osim natjecanja imati priliku družiti se s najboljim hrvatskim atletičarima i ambasadorima lige (Sandrom Perković, Sarom Kolak, Andreom Ivančević, Ivanom Horvatom, Stipom Žunićem i ostalima.
Od mladih članova AK Zabok, u Čakovcu su nastupili Dora Štaba, Iva Tomek, Lorena Ivetić, Jakov Kovačićek, Leon Đurđević, Erika Turk, Chiara Štefanović, David Lež, Mark Crnković i Petra Ravlić i postigli su zapažene rezultate.
Direktno u finale kvalificirali su se:
Erika Turk (sprint 60 m 1. mjesto i skok u dalj 1. mjesto), Chiara Štefanović (vortex, 1. mjesto), David Lež ( 300 m 2. mjesto i skok u dalj 2. mjesto), Leon Đurđević (skok u dalj, 2. mjesto), te Petra Ravlić (kugla 3 kg, 1. mjesto).
Jakov Kovačićek osvojio je dva puta 3. mjesto, i to na bacanju vortexa i utrci na 60 m.

Čestitamo svim našim mladim atletičarima na uspješnim nastupima, a finalistima želimo dobru zabavu u Zagrebu!!!

 

ČLANOVI AK ZABOK USPJEŠNI NA KARLOVAČKOM CENERU, KRISTIJAN SUŠILOVIĆ PRVI OD HRVATA!!!

U subotu11.07.2020., u Karlovcu je održan “8. Heineken 0.0 Karlovački cener”, jedina utrka u Hrvatskoj s “Road race bronze level” certifikatom World athleticsa (IAAF). Budući da je utrka kružna (trči se 3 kruga po gradskom središtu), podijeljena je u dvije skupine koje su startale u različito vrijeme, kako bi se izbjegla gužva na stazi. U tzv. “Elite” skupini okupilo se 36 natjecatelja, među kojima je bilo i mnogo stranih kvalitetnih trkačica i trkača. U muškoj konkurenciji pobijedio je Sebastian Hendel iz Njemačke, ispred Joasha Kipruta Koecha (Kenija) i Jean Marie Vianney Niyomukize (Burundi). U ženskoj konkurenciji, prva dva mjesta zauzele su Hrvatice Matea Parlov Koštro i Kristina Hendel ispred Clementine Mukandanga iz Ruande. Od naših članova, u “elite” utrci nastupili su Kristijan Sušilović, Alen Čretni, Domagoj Buzjak i Damir Hršak. Kristijan Sušilović na cilj je stigao kao prvi od Hrvata (ukupno 7. mjesto), Alen Čretni 11. mjesto (4. od Hrvata), Domagoj Buzjak 13. mjesto (6. od Hrvata), sva trojica sa osobnim rekordima na cestovnoj desetki. Damir Hršak zbog grčeva nije završio utrku. U drugoj, masovnijoj skupini, nastupilo je 539 natjecatelja. Za AK Zabok su nastupili su Renata Grabrovečki (58. mjesto i osobni rekord), Karlo Lešković(10. mjesto i osobni rekord), Željko Kliček (42. mjesto), Igor Visinski (87. mjesto). U sklopu ovog lijepog sportskog događaja održana je i sve popularnija utrka štafeta, koja je ove godine okupila 28. ekipa. Štafeta “AK Zabok team” u sastavu kadet David Posavec, ml. junior Ivan Škrinjar i ml. senior Jan Grabrovečki, zauzela je odličnu 4. poziciju, zaostavši samo pet sekundi za trećeplasiranom ekipom, a Naš Marko Pušić nastupio je kao član drugoplasirane štafete “PP Bar Duga Resa”.

Rezultati: https://www.utrka.com/utrke/karlovackicener/2020/rezultati/

 

NIKOLA ŠPOLJAR VICEPRVAK A MUŠKA EKIPA AK ZABOK EKIPNI PRVACI HRVATSKE U PLANINSKOM TRČANJU NA DUGE STAZE!!!

U nedjelju 18.07.2020., održan je „Sljeme maraton 2020“, ujedno i pojedinačno te ekipno Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze. Uz jednu od najtežih maratonskih dionica u Hrvatskoj, održane su i prateće utrke na 28 km i 14 km, a startalo je sveukupno 500-tinjak natjecatelja.  Neobično svježe vrijeme za ovo doba godine pogodovalo je trkačima, posljedica čega su odlični rezultati i mnogi PB-ovi, a čak trojica prvoplasiranih na maratonskoj utrci su išli brže od dosadašnjeg rekorda staze.  Novi državni prvaci u ovoj iznimno teškoj disciplini su Veronika Jurišić i Dejan Radanac (oba AK Sljeme), a dosadašnji prvak i rekorder, naš Nikola Špoljar, ovaj puta morao se zadovoljiti drugim mjestom i PB-om na ovoj stazi 3:05´45˝. Slično kao i prije dvije godine, utrka se „lomila“ u zadnjem krugu, ali ovaj puta uspješniji je bio Radanac koji je istrčao fantastičnu utrku i postavio novi  rekord staze koji sada iznosi 3:01´42˝.

Od naših članova, na maratonskoj utrci nastupili su još Marko Gorički koji je utrku završio na odličnom 4. mjestu (3:11´14˝), Domagoj Buzjak istrčao je svoj prvi maraton i pozicionirao se na 9. mjesto (3:20´50˝), Mario Špoljar prošlogodišnji pobjednik i povratnik nakon teške ozljede stopala osvaja 12. mjesto (3:25´24˝) te  Krunoslav Bošnjaković koji utrku završava na 85. mjestu (4:37´29˝). Jurica Škrlec, iako dobro pozicioniran nakon drugog kruga, zbog jakih grčeva morao je odustati.

U ekipnoj konkurenciji, muška ekipa AK Zabok u sastavu Nikola Špoljar, Marko Gorički i Domagoj Buzjak odnijela je uvjerljivu pobjedu sa čak 20 minuta prednosti ispred drugoplasirane ekipe AK Sljeme i 36 minuta ispred trećeplasiranih iz AK Varaždin. U ženskoj ekipnoj konkurenciji, pobijedile su članice AK Sljeme ispred AK Varaždin i SAK Fit Zaprešić.

Na pratećoj utrci duljine 28 km (2 kruga), pobijedio je Miroslav Marković iz AK Nova Gradiška, a samo dvije minute iza njega u cilj ulazi naš Željko Kliček (2:16´54˝) i osvaja 2. mjesto ispred trećeplasiranog Hrvoja Mudrovčića. Kod žena, na ovoj dionici pobijedila je Lana Vodopija (AK Sljeme) ispred Jelene Culej i Eve Ocvirk.
Čestitke organizatorima iz AK Sljeme, svim natjecateljima, a posebno našim dečkima koji su „ginuli“ na terenu i pokazali kako se bori za svoj klub iz čiste strasti i ljubavi prema sportu.

Službeni rezultati: https://results.sporthive.com/events/6690227006014321408

Fotografije pogledajte na našoj Facebook stranici!

Vaš,

Tim AK Zabok