Atletski klub, Novosti, Škola trčanja

Održana godišnja Skupština Atletskog kluba Zabok

U prostorijama Zelene dvorane u Zaboku, 01.12.2018. održana je godišnja Skupština Atleskog kluba Zabok, na kojoj su uz 34 člana kluba prisustvovali i dogradonačelnica grada Zaboka Valentina Đurek, te predsjednik Gradskog vijeća Žarko Ivančić.

Sjednicu je vodio predsjednik AK Zabok Matija Grabrovečki, koji je nakon usvajanja dnevnog reda podnio izvješće o radu u proteklom razdoblju, a Skupština ga je jednoglasno prihvatila. Na dnevnom redu Skupštine bili su i podnošenje financijskog izvještaja za 2017.g. i izvještaj Nadzornog odbora kluba. Oba su također jednoglasno prihvaćeni, a nakon njih usvojen je i financijski plan te plan rada za 2019.g.

Upravni odbor podnio je Skupštini prijedlog izmjena statuta,  kako bi ga uskladili s odredbama Zakona o sportu, što je također prihvaćeno od strane skupštinara.

Naši gosti, dogradonačelnica  Valentina Đurek i Predsjednik gradskog vijeća Žarko Ivančić čestitali su članovima i vodstvu AK Zabok na uspjesima, a dogradonačelnica je iskoristila priliku da predstavi projekt obnove sportskog centra na Zaseki. U projekt, koji se planira financirati iz europskih fondova,  uključena je i atletska staza sa svom potrebnom infrastrukturom, čijom izgradnjom bi se stvorili osnovni preduvjeti za daljnji razvoj atletike u gradu Zaboku.

Prezentacijom koja je oduševila sve prisutne završio je službeni dio sjednice.

Na red su došle dodjele  diploma članovima 1. generacije Škole trčanja, proglašenje najuspješnijih aletičara u 2018.g. i dodjela zahvalnica zaslužnima za razvoj i doprinos uspješnom radu AK Zabok.

Diplomu za uspješan završetak Škole trčanja AK Zabok primili su:
Andreja Šagud, Erna Šamec, Brankica Čavužić, Katarina Špetić, Krešimi Lončarić, Martin Lončarić, Matjaž Marčinko, Nataša Čelec, Sanjica Tršinski, Suzana Posavec, Valentina Belina i Željka Papišta.

Kao najbolji atletičari u protekloj sezoni proglašeni su Jelena Brezak (reprezentativka i sudionica SP u trailu i planinskom trčanju na duge staze) i Nikola Špoljar (reprezentativac, prvak u planinskom trčanju na duge staze, viceprvak u trailu, treći u polumaratonu te  sudionik SP u planinskom trčanju na duge staze). Pokale i skromne nagrade dodijelio im je predsjednik kluba, te im zahvalio na izuzetnim uspjesima kojima su promovirali AK Zabok, ali i cijeli grad Zabok te bili primjer mladim sportašima.

Bila je ovo odlična prilika da se zajedno podsjetimo svih lijepih trenutaka koje smo proživjeli kroz treninge, natjecanja i druženja  u proteklih godinu dana, počevši od atletske škole za naše najmlađe, škole trčanja, pa sve do aktivnih natjecatelja.

Svatko od nas imao je neki svoj cilj, a mnogi su ga uz veliki trud i ostvarili. Bilo to prvo atletsko natjecanje, prva utrka ili maraton, osobni rekord, državna medalja ili nastup na svjetskom prvenstvu, uspjesi na kraju postaju podjednako važni. Zadovoljstvo osobnim napretkom i svjesnost da smo napravili nešto dobro za svoje zdravlje je ono najbitnije, a samim time neprocjenjiva vrijednost koju nam donosi bavljenje sportom.

Nastavak sjednice protekao je u ugodnom druženju, jedne,  sada već prilično velike sportske obitelji od 108 članova na koje smo izuzetno ponosni!

ČESTITKE SVIMA!!

Najbolji rezultati AK Zabok postignuti na državnim natjecanjima u 2018.g.:

Kadeti i mlađi kadeti:

 • 7. mjesto – PH u brzom hodanju (Inga sadaić –kadetkinja)
 • 10. mjesto – PH 600m (David Posavec – mlađi kadet)
 • 8. mjesto – finale Kupa RH – bacanje diska (Monika Leljak – kadetkinja)
 • 11. mjesto – finale kupa RH – brzo hodanje (Inga sadaić -kadetkinja)

Seniori PH pojedinačno:

 • 1. mjesto – PH u planinskom trčanju na duge staze, Nikola Špoljar
 • 1. mjesto – PH u trailu, Matija Grabrovečki
 • 2. mjesto – PH u trailu, Nikola Špoljar
 • 3. mjesto – PH u polumaratonu, Nikola Špoljar

Ekipna PH seniori:

 • 1. mjesto na ekipnom PH u krosu (Špoljar N., Gorički M., Grabrovečki M.)
 • 1. mjesto na ekipnom PH u planinskom trčanju na duge staze (Špoljar N., Gorički M., Hršak D.)
 • 1. mjesto na ekipnom PH u trailu (Špoljar N., Gorički M., Grabrovečki M.)
 • 2. mjesto na ekipnom PH u planinskom trčanju uphill (Špoljar N., Špoljar M., Gorički M.)
 • 2. mjesto na ekipnom PH u polumaratonu (Špoljar N., Špoljar M., Grabrovečki M. )

Nastupi na svjetskim prvenstvima:

 • Jelena Brezak, SP u trailu (SPA)
 • Matija Grabrovečki, SP u trailu (SPA)
 • Nikola Špoljar, SP u planinskom trčanju na duge staze (POL)
 • Jelena Brezak, SP u planinskom trčanju na duge staze (POL)

Na kraju, odlične vijesti stigle su nam iz Sportske zajednice grada Zaboka, koja je na Skupštini održanoj 06.12.2018. g. prihvatila prijedlog o primitku AK zabok u punopravno članstvo.

Zahvaljujemo im na ukazanom  povjerenju i vjerujemo da ćemo nastaviti doprinositi razvoju sporta u našem gradu u suradnji sa ostalim članovima velike i uspješne zabočke sportske obitelji.

Još jednom, veliko HVALA svima koji nas podržavaju na bilo koji način!

 

Upravni odbor AK Zabok

#akzabok #zabokatletika #idemodalje