O NAMA

Atletski klub Zabok osnovan je 20. kolovoza 2017. godine u Zaboku od strane 20 osnivača, aktivnih trkača i zaljubljenika u atletiku.

Inicijativa za osnivanjem Kluba prvenstveno je nastala radi promicanja, razvitka i unapređenja atletskog sporta u Zaboku i Krapinsko – zagorskoj  županiji, rada s djecom kroz atletsku školu, rada s rekreativcima kroz školu trčanja te sudjelovanja na atletskim natjecanjima aktivnih članova Kluba s ciljem promicanja grada Zaboka kao značajnog poticatelja sporta u Županiji, a i same Županije.

Trenutni broj članova kluba je 143, a broj se svakodnevno povećava uslijed velikog interesa javnosti za ovom vrstom sporta i rekreacije kako na području grada Zaboka tako i cijele Županije.

Prvenstveni interes Kluba je rad s djecom kroz atletsku školu te rekreativcima kroz školu trčanja s ciljem dodatne popularizacije ovog sporta na području grada kod svih uzrasta. Klub će također sa svim svojim aktivnim članovima raditi na formiranju seniorske ženske i muške ekipe s ciljem postizanja što boljih rezultata i na županijskoj i na državnoj razini.

Predsjednik Kluba je Matija Grabrovečki, licencirani IAAF atletski trener i član hrvatske atletske reprezentacije.