Atletska škola, Atletski klub, Novosti

Ekipno PH u krosu 2019.

U Labinu je 09.03. 2019. g. održano ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu. Natjecanje u organizaciji Sportske zajednice grada Labina i AK Kvarner iz Rijeke, koje se odvijalo po sunčanom vremenu i prekrasnom ambijentu parka skulptura, okupilo je  500-tinjak natjecatelja iz cijele Hrvatske.

AK Zabok nastupio je sa 17 predstavnika u kategorijama kadetkinja, kadeta, seniorki i seniora.
Na utrci od 12 km naši seniori branili su naslov prvaka iz prošle godine. Nastupili su u sastavu Nikola Špoljar, Marko Gorički, Alen Čretni i Tihomir Kruc, i osvajaju odlično 4. mjesto u  vjerojatno najjačoj  konkurenciji trkača do sada.
Na kraćoj utrci od 4 km nastupili su Mario Špoljar, Domagoj Buzjak i Matija Grabrovečki te se pozicioniraju na 7 mjesto. Naše seniorke također su trčale utrku na 4 km, i to u sastavu Jelena Brezak, Andreja Grabrovečki, Jelena Miličević i Renata Grabrovečki, a utrku završavaju na 8. mjestu.
Kadetkinje u sastavu Inga Sadaić, Hanna Starman i Sara Šalković, na utrci duljine 1 km bile su 10., a u kategoriji kadeta nastupaju David Posavec, Adam Cavor i Dorian te osvajaju 9. mjesto.

Iako seniori nisu obranili naslov prvaka, gotovo u svim kategorijama vidljiv je pomak prema gore u odnosu na lani.
Gledajući sveukupne rezultate po spolu, članice AK Zabok plasirale su se na 13. mjesto od 21 kluba, dok su muški članovi bili 7. od 23 kluba. Generalni klupski rezultat AK Zabok  je 10. mjesto od 28 klubova koliko ih je nastupilo u svim utrkama prvenstva, i time smo se svrstali u zadovoljavajuću gornju polovicu poretka.

 

Čestitamo svima na nastupu, a posebno našim najmlađim članovima!

Rezultati

U nastavku se nalazi mala galerija s krosa, a više možete pogledati na našoj Facebook stranici.