Atletski klub, Novosti

Trčali smo i Brinje trail, Ligu Lisica i Zagorsku trkačku ligu

Brinje trail

28.6.2019. održano je 6. kolo KontinenTrail lige u Brinju. Na Brinje trailu trkačice i trkači su mogli birati između dvije dužine, 27 km – Veliki medo i 16 km – Mali medo.

Na dužoj stazi, imali smo tri predstavnika, Ivančicu Jež, Željka Kliček i Ivicu Gašparić. Ivančica je u ukupnom poretku žena zauzela 4. mjesto i 1. mjesto u kategoriji Ž45.
Željko Kliček je u poretku muškaraca bio 11. i 4. u kategoriji M35, a odmah iza njega na 12. mjesto se plasirao Ivica Gašparić koji je u starosnoj kategoriji M45 bio 4.

Na kraćoj stazi smo također imali tri predstavnika. Slađana Ovčarić Špoljar je u poretku žena zauzela 24. mjesto i 8. u kategoriji ŽS, Željka  Gašparić je bila 9. u poretku žena i 4. u kategoriji Ž35, a dok je Nikola Špoljar pobijedio na kraćoj stazi ispred Ante Živković i Dražena Dinjar. Nikola je ujedno u kategoriji MS bio 1.

Liga Lisica

Sredinom lipnja završila je proljetna sezona Lige Lisica. Zbog lošeg vremena tijekom svibnja dva kola se nisu održala, te je borba za pobjednička postolja bila neizvjesna do samog kraja. Sve veći broj naših članova iz kola u kolo dolazi na utrke.

U muškoj konkurenciji u ovoj sezoni nismo imali predstavnika na postolju, pobijedio je Tomislav Belošević ispred Gorana Papeš i Ivice Kanceljaka. Naš najbolje plasirani predstavnik u ovoj sezoni je bio Sven Šemovčan s osvojim ukupnim 7. mjesto u poretku muškaraca. Natjecali su se još Marko Gorički, Igor Visinski, Valentino Kovačićek, Ivica Gašparić, Ivan Škrinjar, Mario Špoljar, Željko Škrinjar, Nikola Špoljar, Željko Kliček, Damir Hršak, Zoran Martinić, Martin Lončarić, Mark Tomek i Kruno Tršinski.

U kategoriji dječaka, pobijedio je naš predstavnik David Posavec ispred Nikole Mučnjaka i Vida Cujzeka. Od dječaka natjecao se još Maks Gašparić.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je naša članica Željka Gašparić, ispred Dijane Janžek i Ree Očić. Od ženskih predstavnica u proljetnoj sezoni sudjelovale su još Ružica Kotarski, Karmen Martinić, Željka Papišta, Sanjica Tršinski, Branka Vrbanec, Slađana Ovčarić Špoljar, Suzana Posavec, Brankica Čavužić, Marija Horvat Starman, Monika Leljak, Ivana Junković, Marta Sinković i Sanja Matkun.

U kategoriji djevojčica pobijedila je Leona Gašparić ispred Sare Šalković i Marte Kotolenko. Kako je u kategoriji žena pobijedila Željka Gašparić, a u kategoriji djevojčica Leona Gašparić, tako smo po prvi puta na istom pobjedničkom postolju imali mamu i kćer.

 

Zagorska trkačka liga

U sklopu Zagorske trkačke lige koju je pokrenulo nekoliko naših zagorskih klubova, održane su dvije utrke odnosno 10. i 11. kolo Lige. Jedna se održala u Zlataru, na stazi Lige Puljek, a druga na stazi zabočke Lige Lisica.

Na utrci u Zlataru pobijedio je Marko Gorički, dok je Mario Špoljar zauzeo 2. mjesto. Natjecali su se još Željko Kliček, Ivica Gašparić i Nikola Đukez. Od ženskih predstavnica Kluba natjecala se Željka Gašparić koja je u poretku žena zauzela 1. mjesto.

U Zaboku na stazi Lige Lisica trčalo je nešto više naših predstavnika. Kako su trkačice i trkači mogli birati između kratke i duge staze, imali smo predstavnike na obje dionice.

Na kratkoj stazi pobijedio je naš Igor Visinski. Kratku dionicu trčali su još naši članovi: Karlo Lešković, Marko Šafran, Kruno Tršinski, Zoran Martinić, Željka Papišta, Sanjica Tršinski i Monika Leljak.

Na dugoj stazi od muškarca najbolje plasirani je bio Željko Kliček koji je osvojio 4. mjesto. Osim Željka, kod muškaraca trčali su još Željko Škrinjar, Sven Šemovčan, Martin Lončarić, Ivan Škrinjar i Valentino Kovačićek.
Kod žena pobijedila je naša predstavnica Željka Gašparić, a trčale su još Andreja Šagud i Ružica Kotarski.

 

Čestitamo!