Atletska škola, Atletski klub, Novosti

Nikola Špoljar i ekipa AK Zabok obranili titule prvaka RH u planinskom trčanju

POJEDINAČNO I EKIPNO PRVENSTVO HRVATSK U PLANINSKOM TRČANJU

U subotu 12.09.2020. u Mrkoplju je održano državno prvenstvo u planinskom trčanju. Odlična organizacija utrke u režiji HAAK Mladost i nikada jača konkurencija u ovoj disciplini garantirali su vrhunski sportski događaj. Briljirao je naš Nikola Špoljar obranivši titulu prvaka a isto je pošlo za rukom i muškoj ekipu AK Zabok!!!  Tako je po prvi puta u povijesti kluba objedinjena ekipna  titula na kratkoj i dugoj verziji planinskog trčanja. Članovi pobjedničkog tima bili su Špoljar Nikola, Mario Špoljar, Marko Gorički, Damir Hršak i Karlo Lešković.

ČESTITKE na još jednom uspjehu naše planinske ekspedicije !!!

 

KUP REPUBLIKE HRVATSKE U ATLETICI ZA KADETE I KADETKINJE

Osim za naše seniore, subota je bila uspješna i za članove Atletske škole AK Zabok.

Ujutro je naša limačica Erika Turk nastupila na stazi 2,5 km “Krapinskog ringišpila” i osvojila odlično drugo mjesto u ženskoj konkurenciji!

Popodne su naši kadeti nastupili u Varaždinu na Kupu RH za kadetkinje i kadete. Najuspješniji je bio David Posavec koji je osvojio 2. mjesto na utrci 1000 m, istrčavši tu dionicu za 2:46,25, što je njegov novi osobni rekord i treći rezultat sezone u Hrvatskoj.

Tim rezultatom upisao se u povijest kluba kao prvi naš natjecatelj koji je osvojio medalju na državnom kupu!!!

Neven Očić je nastupio na utrkama 100 i 300 m i opet pokazao napredak. Na 100 m je rušio osobni rekord koji sada iznosi 12,73 i osvojio 13. mjesto dok je 300 m istrčao za 41,46 što mu je bilo dovoljno za 12. mjesto. Na hodačkim utrkama nastupili su Leona Gašparić i Luka Tisanić koji su oboje debitirali na dionici 3000 m. Leona je dionicu prešla za 22:08,49 i smjestila se na posljednju 12. poziciju što nije pravi pokazatelj njene forme jer je imala probleme s opremom tijekom utrke, no ipak je hrabro izdržala do kraja. Luka Tisanić zabilježio je svoj prvi nastup za AK Zabok i na kraju je zauzeo 7. mjesto s vremenom 20:39,61. Za njega je bilo bitno da tehnički dobro odradi utrku u čemu je i uspio.

ČESTITKE ZA NAŠE NAJMLAĐE!!!