Atletska škola, Atletski klub, Novosti

Prva državna medalja za našu atletsku školu i prva medalja na cestovnom prvenstvu za seniore

U subotu 17.10.2020. ,u organizaciji AK Fit Zaprešić održano je pojedinačno i ekipno PH u cestovnom trčanju i to u sklopu „Utrke za grb grada Zaprešića“.

Na PH u cestovnom trčanju u utrci kadeta na 3 km, David Posavec se plasirao na 3. mjesto, odmah iza Mariana Bakšića iz AK Glina, dok je naslov kadetskog prvaka osvojio Sven Franjković iz AK Svetice.

Davidu je ovo prva medalja na državnim prvenstvima, a ujedno i prva za jednog člana Atletske škole AK Zabok!

U utrci na 5 km koja je bila PH za mlađe juniore i juniorke, imali smo jednu predstavnicu, Ingu Sadaić koja je osvojila 13. mjesto u kategoriji ženskih natjecateljica.

U utrci seniora na 10 km naslov prvaka Hrvatske osvojio je Dino Bošnjak iz AK Velika Gorica, dok je kod seniorki na 10 km naslov prvakinje Hrvatske osvojila Matea Parlov Koštro iz AK Svetice.

Na Utrci za grb grada Zaprešića ukupno je nastupilo 288 trkače i trkačica, a na PH ih je nastupilo 199, 61 trkačica i 138 trkača. Koliko je bila brza sama utrka i jaka konkurencija, govori i činjenica da je 115 trkača i trkačica trčalo dionicu od 10 km ispod 40 minuta.

Od naših predstavnika u ženskoj konkurenciji na PH nastupile su Jelena Gorički, Andreja Grabrovečki, Željka Papišta i Željka Gašparić, te smo nakon dugo vremena na jednom državnom natjecanju imali i žensku ekipu. U muškoj konkurenciji na PH trčali su Nikola Špoljar, Alen Čretni, Mario Špoljar, Domagoj Buzjak, Marko Pušić, Damir Hršak i Karlo Lešković.

Od muških predstavnika najbolje plasirani je bio Alen Čretni osvojivši 15. mjesto, Nikola Špoljar je bio 16., a Mario Špoljar 23. što je našem Klubu donijelo još jedno ekipno postolje – 3. mjesto i još jednu titulu u ovoj pandemijskoj godini. Ovo je prvi puta da su naši dečki osvojili medalju na cestovnom prvenstvu, a ove godine imaju 100-postotni učinak u osvajanju medalja na ekipnim natjecanjima!

Od preostalih naših natjecatelja, Damir Hršak se na PH plasirao na 25. mjesto, Domagoj Buzjak je bio 27., Marko Pušić 48., a Karlo Lešković 54.

Najbolje plasirana ženska predstavnica Kluba na PH je bila Željka Gašparić osvojivši 36. mjesto, Jelena Gorički je bila 38., Andreja Grabrovečki 43., a Željka Papišta 48., što je našim curama donijelo 7. mjesto u ekipnom dijelu natjecanja.

Svoje osobne rekorde rušili su: David Posavec (3 km), Inga Sadaić (5 km), Jelena Gorički, Alen Čretni, Domagoj Buzjak i Marko Pušić (10 km).

Čestitamo svima na odličnim rezultatima!!!

Fotoalbum:

https://www.facebook.com/pg/atletskiklub.zabok/photos/?tab=album&album_id=822226018520499