Atletska škola, Atletski klub, Novosti

Muška ekipa AK Zabok viceprvaci, ženska ekipa na 8. mjestu na PH u planinskom trčanju

U nedjelju 09.05.2021. održana je „Brdska trka Boroša“ (11,8 km i 898 visinske razlike), utrka sa startom na Trgu bana Josipa Jelačića i ciljem kod tornja na vrhu Medvednice.

Ova najstarija planinska utrka u Hrvatskoj poslužila  je ove godine kao Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju za seniore, a juniorsko PH održano je  na stazi duljine 6,3 km koja počinje na planinarskoj stazi „Leustek“ i također  završava na Sljemenu. Našu brojnu ekspediciju činilo je 17 članova (15 seniora/ki i 2 juniora/ki), a po prvi puta imali smo žensku ekipu i juniore u ovoj disciplini. Uslijed rekordnog broja prijavljenih trkača (315 ih je završilo utrku), za ekipno prvenstvo bilo je prijavljeno  čak 22 muške i 12 ženskih ekipa iz najboljih hrvatskih klubova. Naša muška ekipa branila je prošlogodišnji naslov prvaka, no ove godine zasluženo  je slavio AK Agram ispred AK Zabok i AK Svetice. Ekipa iz Agrama vrlo dobro je iskoristila položeniji prvi dio staze, ali i na brdu nisu gubili na prednosti, tako da njihova pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Naša kompaktna i iskusna ekipa rutinirano je odradila utrku i  donijela drugu ekipnu medalju ove godine za AK Zabok, već četvrtu zaredom ovoj disciplini. Najbrži od naših predstavnika bio je  Nikola Špoljar koji je osvojio 4. mjesto, a slijedili su ga  Marko Gorički, Damir Hršak, Alen Čretni, Jurica Škrlec, Domagoj Buzjak, Karlo Lešković, Tihomir Kruc, Igor Visinski, Marko Pečatnik (debitantski nastup za klub) i Nikola Borovčak.

Ženska ekipa je na svom debitantskom nastupu na planinskom trčanju u osvojila odlično 8. mjesto! Najbrža u našem sastavu bila je  Petra Jakopović kojoj je ovo bio prvi nastup za klub, a iza nje bile su Sanja Loborec, Ivančica Jež i Jadranka Repovečki.

U juniorskoj konkurenciji nastupili su  David Posavec i Inga Sadaić. David je osvojio odlično 5. mjesto u konkurenciji juniora i pokazao da može biti jako dobar i na brdskim utrkama. Inga Sadaić koja također je korektno odradila utrku koju je završila na 17. mjestu.

Za dva tjedna nas očekuje i Državno prvenstvo u planinskom trčanju na duge staze gdje će naš muški tim zasigurno biti u igri za odličja.

Na kraju čestitamo svim učesnicima, a posebice našim trkačicama i trkačima koji su opet pokazali da se mogu nositi sa najboljima!

Cijeli fotogaleriju pogledajte na našem Facebook profilu.

REZULTATI