Atletska škola, Novosti

ERSTE PLAVA LIGA 2021

U ponedjeljak 31.05.2021., na SRC Mladost u Čakovcu održano je kvalifikacijsko kolo „Erste plave lige“ koje se odvija u još osam hrvatskih gradova; Vukovaru, Zadru, Kninu, Rijeci, Puli, Osijeku, Makarskoj i Zagrebu. Ova atletska liga namijenjena je svim učenicama i učenicima od 3. do 6. razreda osnovnih škola u Hrvatskoj, u svrhu razvoja sportskog duha i popularizacije „kraljice sportova“, a organizira ju Erste&Steiermarkische bank d.d. i AK „Pro sport“
Po dvoje najboljih u svakoj disciplini na regionalnom natjecanju, kvalificiraju u finale natjecanja koje se održava u rujnu u sklopu najvažnijeg atletskog mitinga u Hrvatskoj, Hanžekovićevog memorijala. Tamo će osim natjecanja imati priliku družiti se s ambasadorima lige (Blankom Vlašić, Sandrom Perković, Sarom Kolak, Andreom Ivančević, Ivanom Horvatom) te ostalim vrhunskim atletičarima.
Od mladih članova AK Zabok, u Čakovcu su nastupili Ema Gorički (300 m), Gabrijel Bulugma (60m, dalj), Maks Gašparić (60 m, dalj), Eva Gorički (60m, dalj), Iva Tomek (60m, dalj), Hana Cakol (60m, dalj), David Lež (60m, dalj), Erika Turk (600m, dalj), i Franka Mikac (60m, dalj) te su postigli zapažene rezultate u svojim disciplinama.
Direktno u finale se kvalificirala Erika Turk (5. razred) koja je u skoku u dalj osvojila 2. mjesto (3,86 m). Franka Mikac (6. razred) također je skakala u dalj (3,95) i osvojila odlično 3. mjesto. Eva Gorički (3. razred) bila je izvrsna na utrci 60 m koje je istrčala za 9,75 sek. i smjestila se na 3. poziciju.
Čestitamo svim našim mladim atletičarima na uspješnim nastupima, a finalistima želimo dobru zabavu u Zagrebu!!!
Također, zahvaljujemo vjernim donatorima naše atletske škole:
„BiLog IT solutions“, „Elektroprotekt Lež“ d.o.o, „Damijo produkt j.d.o.o.“, „Strahinjčica d.d.“, „Sinapak“.