Atletska škola, Atletski klub, Novosti

Ekipno prvenstvo HALS-a u krosu

Zlato za limače i seniore, srebro za seniorke na Ekipnom prvenstvu HALS-a u krosu!!!


U nedjelju 02.04.2023., na prekrasnim travnatim terenima u Novim dvorima održano je 1. Ekipno prvenstvo HALS-a u krosu. Na natjecanju u već provjereno dobroj organizaciji AK Zaprešić nastupilo je preko 300 natjecatelja iz klubova „Hrvatske atletske lige sjever“, a među njima je sudjelovalo i 24 članova Atletskog kluba Zabok.


Natjecanje su otvorile limačice u kategoriji 2014. g. koje su trčale na dionici 600 m. Svoj prvi nastup na nekom natjecanju zabilježile Irisa Pelin koja je bila 14. i Viktorija Frajzman koja je utrku završila na 29. mjestu.
U kategoriji limača 2014. g. (600 m) nastupili su Blaž Grabušić koji je u foto finišu zauzeo odlično 2. mjesto, a Marko Pavlović i Toma Martinec su svoj debitantski nastup završili na 14. i 22. mjestu. U ekipnom poretku zauzeli su 4. poziciju.
Naše limačice 2012. godište su na utrci duljine 800 m nastupile u sastavu; Lara Tuđa (21. mjesto), Franka Herceg (26. mjesto). i Cvijeta Vrančić Lež (30. mjesto). Ekipno su cure zauzele 7. poziciju.
Najviše uspjeha imali su naši limači u kategoriji 2012. godište koji su ekipno zauzeli izvrsno 1. mjesto!!!
Za ekipu su nastupili Matej Marković koji je pojedinačno bio odličan 3. Karlo Gradišek bio je 7. mjesto i Fran Besednik je zauzeo 8. mjesto.
Mlađe kadetkinje su nastupile na dionici 1000 m u sastavu Vita Horvat (46. mjesto), Lara Špoljar (52. mjesto) i Nika Fuček(53. mjesto), a ekipno su zauzele 11. mjesto.
Za mlađe kadete nastupio je Jan Tuđa koji je zauzeo 29. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.
U kategoriji kadetkinja koje su trčale na 2000 m, jedina naša predstavnica Erika Turk je utrku završila na solidnom 17. mjestu.
Seniorke su nastupale na 4000 m, a članice našeg kluba su ekipno zauzele odlično 2. mjesto!!!
Za ekipu su nastupale Petra Jakopović koja uvjerljivo pobijedila na utrci, Sanja Loborec osvojila je 3. mjesto a Andreja Grabrovečki bila je 15. Čestitke curama na prvoj ekipnoj medalji za klub!!!
Naši seniori su nastupili na dionici 6000 m gdje su uspjeli osvojiti prvo mjesto!!! Najbrži od naših bio je Nikola Špoljar koji također uvjerljivo pobjeđuje na utrci, Karlo Lešković bio je 3., Luka Špehar 4., Domagoj Buzjak 6. i Ivan Turk je zauzeo 14. mjesto


Čestitke svima na odličnim nastupima, od limača do seniora, posebno malcima koji su po prvi puta nastupali!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *