Atletska škola, Atletski klub, Novosti, Škola trčanja

Redovna godišnja Skupština AK Zabok

U nedjelju 19.03.2023.g., u Zelenoj dvorani u Zaboku, održana je redovna godišnja Skupština AK Zabok. Uz podnesena izvješća o radu, financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora, prihvaćeni su i planovi za sljedeće razdoblje. Nagrađeni su naši najuspješniji atletičari za 2021. i 2022. godinu te su proglašeni pobjednici „Kupa AK Zabok 2022“ – internog klupskog natjecanja.
AK Zabok je u 2022. godini brojao 165 članova, od čega je njih 88 bilo registrirano u Hrvatskom atletskom savezu.
Naši atletičari su tijekom 2022. godine zabilježili preko 1000 nastupa na raznim natjecanjima, a ovdje spominjemo najistaknutije rezultate.
Najuspješniji senior bio je Nikola Špoljar koji je osvojio 3. mjesto na Pojedinačom prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju, a najuspješnij seniorka Kluba bila je Željka Gašparić koja je sudjelovala na „Wienna city marathonu“ gdje je zauzela 207. mjesto među 1022 natjecateljice.
Kod juniora je najuspješniji bio David Posavec koji je svoj najbolji rezultat postigao na Dvoranskom PH za mlađe juniore gdje je osvojio 3. mjesto na disciplini 3000, a na pojedinačnom prvenstvu HALS-a u krosu osvojio je 3. mjesto.
Najuspješnije kadekinje kluba u 2022. g. bile su Erika Turk i Franka Mikac.
Na ekipnim natjecanjima smo ostvarili slijedeće rezultate.
Muška seniorska ekipa AK Zabok:

3. mjesto – ekipno PH u planinskom trčanju (Nikola Špoljar, Marko Gorički, Karlo Lešković)

3. mjesto – ekipno PH u cestovnom trčanju (Alen Matovina,Marko Gorički, Nikola Špoljar)

4. mjesto – ekipno PH u polumaratonu ( Marko Gorički, Nikola Špoljar, Ivan Golub).
Veteranska natjecanja:
Dvoransko PH u atletici za veterane
Ivan Turk 1. mjesto na 60 m i 1. mjesto na 200 m
Darko Dominko 1. mjesto na 800 m i 1. mjesto na 1500 m
Veteransko PH na stazi:
Ivan Turk 1. mjesto na 800 m, 1. mjesto na 1500 m, 1. mjesto na 5000 m
Marko Gorički 1. mjesto PH u polumaratonu (21,1 km)
Poslije dvije godine pauze, održano je i klupsko natjecanje „Kup AK Zabok 2022“. Nakon više od 1000 pojedinačnih nastupa naših članova na 320 trkačkih događanja, u ženskoj konkurenciji je najbolja bila Sandra Šamec ispred Jelene Buntak i Jelene Brezak. Kod muških je najbolji bio Darko Dominko ispred Željka Kličeka i Zlatka Žegreca.
Organizacija sportskih događaja:
Naše, sada već tradicionalne „5. Kid´s athletics igre“ smo preselili na prekrasna atletska borilišta u Velikom Trgovišću. Na igrama je sudjelovalo pedesetak limača koji su se okušali u šest različitih disciplina iz programa „World athleticsa“.
Po prvi puta smo organizirali i cestovnu utrku pod nazivom „ZABOK INDUSTRIAL RACE“, čime je nakon više od 30 godina centrom Zaboka projurilo mnoštvo trkača. Na utrkama duljine 5 i 10 km sudjelovalo je 266 seniorki i seniora te stotinjak djece na dječjim utrkama. Ovim putem posebno zahvaljujemo volonterima i redarima, čak 55 njih trudilo se da sve prođe u najboljem redu te da se trkači osjećaju ugodno i sigurno trčeći ulicama našeg grada.
Na inicijativu našeg člana Željka Kličeka, na prijelazu iz stare u novu godinu organizirano je rekreativno planinarenje po zagorskim gorama pod nazivom „Zagorska šlapa“ s ciljem promocije dobrobiti kretanja za zdravlje pojedinca.
Ostalo:
Zahvaljujući Sportskoj zajednici Krapinsko zagorske županije kao predlagatelju našeg programskog zahtjeva, Atletski klub Zabok je 2022. godine uvršten u program Hrvatskog olimpijskog odbora „Od sportske škole do olimpijskih igara“. Radi se o namjenskoj novčanoj potpori sportskim klubovima koji potiču rad s mladima i planski vode aktivnosti povećanja broja sportaša i osnaživanju njihove uloge u razvoju sporta lokalne zajednice. Zahvaljujući tome, AK Zabok je dobio paket opreme za trening u vrijednosti 50.000,00 kn.
Od ciljeva koji nisu ostvareni, moramo spomenuti da i dalje nemamo kontejner koji bi služio kao klupska svlačiona i spremište za opremu. Vjerujemo da će nadležni ispuniti obećanje dano prije više od godinu dana na Gradskom vijeću grada Zaboka.
Što se tiče izgradnje atletske staze s ostalom pripadajućom infrastrukturom, saznajemo da je projekat Sportskog centra Zaseka prijavljen na natječaj europskih fondova za dodane vrijednostu u turizmu.
Uspješna realizacija naših programa u sezoni 2022.g. ne bi bila moguća bez sredstava javnog financiranja Sportske zajednice grada Zaboka i Sportske zajednice Krapinsko – zagorske županije te privatnih tvrtki, koje su prepoznale naš rad na promociji i razvoju sporta.
Naši sponzori i donatori:
„BiLog“, „City Caffe“, „Structor gradnja“, Bening“ d.o.o, „Nova runda brewery“, „Coca Cola Hellenic“, „Core centar“, „Sato“, „Dekor Zabok“, „Plin-projekt“, „Elektroprotekt Lež“, „Meditex“, „Sinapak“, „Salomon Slovenija“, „Natural wealth“, „Oprema Špoljar“, „Pekarnica Katarina“, „Phoenix metali“, „Lacuna“, „Salvus“, „Računovodstvo Lihter“, „Trgocentar Zabok“, „Terme Tuhelj“, Rock gupa „Razdor“, Leon Juranić, Dario Kraljić
VELIKO HVALA SVIMA
Zahvaljujemo na suradnji i Gradu Zaboku, Općini Veliko Trgovišće, TZ Krapinsko – zagorske županije, TZ područja „Srce Zagorja“, YNOT media“, „Filip media“, „Razglasi Nick“ „Regeneracija Zabok“, „Komunalno Zabok“, „Šatori Kontak“, Bistro Pizzeria „Nina“
Također, veliko hvala svim medijima koji prate naš rad te redovito izvješćuju o našim rezultatima.
Ujedno svim sugrađanima i sportašima želimo sretan Uskrs!
Upravni odbor AK Zabok

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *